Airplay op de Vlaamse Radio 1 en op kleine radiostations in Duitsland, Zuid-Afrika en Argentinië; shows in België en Nederland en de YouTube-teller die aantikte tot 80.000 views voor hun DIY-clips. Het titelloze debuutalbum bij I Have A Tiger Records van The LVE leverde de groep veel moois op. Kers op de taart? Een Twitter-aanbeveling van de Britse legende The Zombies.

Met veel goesting dook The LVE de studio in om de nieuwe EP op te nemen, die uitkomt in september 2018 bij het Rotterdamse Gentlemen Recordings. The LVE bouwt met deze plaat verder aan een repertoire van ‘sad songs in every key’. Gebroken harten en dito dromen vormen de rode draad. Mooi en droevig tegelijkertijd, verpakt in groove en melancholie met de typerende samenzang van Gerrit Van Dyck en Sara Raes.

Bij de vorige plaat vielen er nog gelijkenissen met Eels, Wilco en Marble Sounds en lazen de lovende reviews “Elf nagenoeg perfecte popliedjes” (De Krenten Uit de Pop) en”De dromerige intieme sfeerschepping charmeert en gaandeweg bloeien de liedjes elegant open” (De Standaard). De nieuwe nummers doen eerder denken aan een mix van Matthew E. White, Arcade Fire en Phoenix.

Het zestal legde een uitgebreid parcours af van clubs en festivals in de Benelux, zoals Reflektor, Trix, MEZZ, STUK, Gentse Feesten, Borgerwood, PopMonument…De bandleden zijn overigens nog te horen in andere gesmaakte formaties zoals You Raskal You, The Jacquelines, Slongs Dievanongs en Admiral Freebee, … Muzikale input uit die verschillende groepen, maakt The LVE net dat beetje interessanter. RifRaf schreef daarover “Live komen broeierig, ontroerend, intens, wijds en dromerig probleemloos samen bij The LVE.”

The LVE gaat voor deze plaat in zee met het Rotterdamse Gentlemen Recordings. In dit internationale gezelschap van Ierse en Engelse bands als The Wonder Stuff en Delorentos kan The LVE hun ‘Sad and Beautiful World’ nog sterker uitspelen. De eerste single ‘Go Bad With You’ komt uit in mei, de tweede single en EP in september 2018.

Voor de boekingen blijft The LVE samenwerken met Bart Somers van Soundboxes (met onder andere Whispering Sons). The LVE is Gerrit Van Dyck (zang, gitaar), Sara Raes (zang), Bert Van Dyck (gitaar, zang), Thomas Van der Velde (keys, zang), Rienk Michielsen (bas, zang) en Joes Brands (drums).